Dit is teamleider James!

Wie zijn de 5 teamleiders van Your Bricks? We stellen ze één voor één aan je voor. Dit keer: James Smith.

Wie is James? ‘Creatief, betrouwbaar, betrokken, authentiek en energiek.’

Wat heb jij jouw groepje te bieden? ‘Mijn stijl kenmerkt zich door ontembaar enthousiasme en een pragmatische aanpak. Mijn groep zal zich snel veilig voelen bij mij. Door mijn werkervaring op het gebied van communicatie, NLP en meditatie streef ik naar een balans tussen een body, mind en spirit. Ik heb een intuïtieve stijl van coachen en wil daarmee zoveel mogelijk maatwerk bieden.’

Your Bricks in 3 woorden? ‘Jong, stoer, actie.’

En wat is Your Bricks absoluut NIET? ‘Een workshop die je leert van A naar B te komen. Your Bricks is een totaalervaring waarbij alles en iedereen een bijdrage levert. De jongeren leren van de teamleiders, en inspiratoren, maar bovenal van elkaar. En als bonus leren ze ook zichzelf kennen.’

Wat typeert de deelnemers van Your Bricks? ‘De deelnemers zijn gemotiveerd, en hebben een diverse achtergrond qua opleiding en interesse. Deze  jongeren hebben het gevoel dat zij iets meer willen betekenen. De meesten willen iets bijdragen aan de wereld en dat doel is groter dan zichzelf. Met andere woorden, ze willen waarde toevoegen zonder daarvoor direct een materiële vergoeding te ontvangen. Er zitten enkele uitzonderingen tussen: deelnemers die wel echte ondernemers zijn. Dit zijn net sponsen: ze willen leren, leren en leren. Maar zij zijn ook bereid om hun kennis te delen.’

Welk idee springt er voor jou uit? ‘Er zijn zoveel gave ideeën dat ik er niet een in het bijzonder kan kiezen. Bovendien worden de ideeën gaandeweg steeds concreter en nog mooier. Ik ben geraakt door de vele invalshoeken die de jongeren hebben. Het is mooi om te zien hoe de meeste deelnemers een balans vinden tussen de elementen Planet, People en Profit.’

Wanneer is Your Bricks voor jou geslaagd? ‘Als de deelnemers het gevoel hebben gehad dat zij niet alleen de wereld een stukje beter hebben gemaakt, maar ook zichzelf. Het klinkt afgezaagd, maar een mooiere wereld begint ten slotte bij jezelf. Your Bricks is voor mij geslaagd als er gelachen is, en als jongeren daarnaast de ruimte hebben gekregen om hun frustraties te uiten, te huilen of boos te zijn. En ook als de deelnemers op de laatste dag met een grote glimlach naar huis gaan, nog lang napraten over Your Bricks en profijt hebben van wat ze allemaal hebben geleerd.’