Dit is teamleider Alexander!

Wie zijn de 5 teamleiders van Your Bricks? We stellen ze één voor één aan je voor. Dit keer: Alexander Mooij.

Wie is Alexander? ‘Vonk, ontdekken, spelen, uitproberen, reflecteren.’

Wat heb jij jouw groepje te bieden? ‘Ik heb veel ervaring als ondernemerscoach en gebruik dat om de deelnemers te begeleiden in hun eigen leerproces. Ik werk vanuit de – wat ik noem – persoonlijke vonk en ben goed in dát naar boven halen waarvan mensen fonkelende ogen krijgen!’

Your Bricks in 3 woorden? ‘Moestuin, keuken, eettafel.’

En wat is Your Bricks absoluut NIET? ‘Een saaie ondernemers-masterclass met grijze pakken.’

Wat typeert de deelnemers van Your Bricks? ‘Gedreven door een wens om iets bij te dragen. Zeer vindingrijk in de ideeën en mogelijkheden waartoe het leidt.’

Welk idee springt er voor jou uit? ‘Er zit bij mij een knul van 15 jaar die een windmolen van 4 meter hoog in zijn ouders’ achtertuin heeft gebouwd. Van oude auto-onderdelen. Dat ding werkt en pompt water omhoog. Deze jongen wil in gebieden met grote droogte die molen zijn werk laten doen om voor water en energie te zorgen. Dat is toch briljant?’

Wanneer is Your Bricks voor jou geslaagd? ‘Op het moment dat de deelnemers een volledige cyclus hebben gemaakt in dromen, denken, doen. Zo hebben ze in het klein hun plan al een keer uitgevoerd en weten ze wat er allemaal bij komt kijken om van droom naar daad te gaan.’