De Psychologenlijn

Op dit moment heb ik het idee van de psychologenlijn (nog geen spetterende naam, ik weet het) in mijn hoofd. Dit wordt een telefoondienst waar mensen naartoe kunnen bellen op elk moment van de dag. Er komt een website met onze werknemers en hun expertises en de cliënt kan dus zelf zijn of haar psycholoog uitkiezen. Klikt het niet, dan is overschakelen zo gebeurd. Deze dienst kan gebruikt worden voor directe hulp, maar de mogelijkheid om telefonisch therapie te volgen, zal er ook zijn. Mocht dit idee geen draagvlak krijgen, zal ik een andere manier verzinnen om psychische hulp versneld beschikbaar te maken.

Motivatie

Steeds meer (jonge) mensen uit mijn omgeving, roepen de hulp in van een psycholoog. Door het huidige zorgstelsel duurt het vaak lang (1 tot meerdere maanden), voordat je als cliënt oog in oog zit met een psycholoog. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend, aangezien mensen die hulp zoeken, besloten hebben dat ze met een probleem zitten dat ze zelf niet op kunnen lossen. Het is vreselijk als je maanden met een probleem moet blijven lopen, zonder dat er iets gebeurt. Daarnaast zijn er veel afgestudeerde psychologen die zonder baan zitten, terwijl er wel vraag is! Ik denk dat wij dit beter moeten kunnen regelen.

Ik hoop met mijn idee psychische hulp sneller beschikbaar te maken.

Doel van De Psychologenlijn: Psychische hulp sneller beschikbaar maken, hopelijk ook met lagere kosten.

Project initiator: Simone Hermans