Digitale kassabon

Kassabonnetjes bestaan al decennia. Eerst had je de handgeschreven nota, later het geprintte bonnetje. In deze tijd van digitalisering moet het mogelijk zijn om hier een derde variant aan toe te voegen: de digitale kassabon (D-bon). Deze bon bestaat nog niet, maar ik ben er van overtuigd dat er vraag naar is. Een D-bon spaart inkt en papier uit, raakt niet kwijt, is eenvoudig te delen en heeft nog veel meer voordelen.
De D-bon komt door middel van een combinatie tussen hardware (een apparaat bij de kassa dat een digitaal signaal uitzendt) en software (een app) terecht bij de klant.

Motivatie

Tijdens mijn verjaardagsinkopen kreeg ik bij iedere supermarkt papieren kassabonnetjes. Al snel werd het in mijn portemonnee een enorme rotzooi. Daarnaast viel het me opeens op hoe veel kassabonnen er op straat lagen. Ik realiseerde me dat dit handiger kon in een tijdperk waarin iedereen online is via zijn smartphone.

Doel van Digitale kassabon:
Wat zou het geweldig zijn als de D-bon over een aantal jaar zo ingeburgerd is dat het bij iedere kassa mogelijk is om een D-bon te krijgen. Hiervoor moet iedereen bekend zijn met de D-bon en moeten de winkels hardware installeren zodat de D-bon overal te krijgen is.

Wat heb je nodig

Ten eerste zou ik heel graag willen weten wat iedereen van mijn plan vindt. Vervolgens hoop ik in contact te komen met mensen die mij kunnen helpen om de eerste D-bon te creëren. De volgende stap is contact zoeken met winkeliers, zodat een D-bon voor iedereen te krijgen is.

Extra van Digitale kassabon

Via YourBricks (www.yourbricks.nl) heb ik de geweldige kans gekregen om met mijn idee aan de slag te gaan. Ik ben erg benieuwd YourBricks mij gaat brengen.
Reacties zijn van harte welkom, want uiteindelijk ga ik “voor de wereld van morgen” met mijn idee aan de slag.

Project initiator: Rinke Hendriksen