The Circles of Leisure/DeDeelkelder

The Circles of Leisure (CoL) is de organisatie die mensen weer echt gaat laat genieten van bezit van vrijetijdsmiddelen. Dit doen we door het optimaal faciliteren van gedeeld eigenaarschap, het delen van vrijetijdsmiddelen en het ontnemen van alle zorgen omtrent onderhoud, stalling, verzekering etc. Dit gebeurt tegen kosten die op jaarlijkse basis 65% lager liggen dan eigenbezit en 15% goedkoper dan regulier huren. Door CoL wordt bezit van vrijetijdsmiddelen niet alleen bereikbaarder voor een grotere groep mensen, maar wordt er gelijktijdig voor gezorgdt dat bezit en gebruik van vrijetijdsmiddelen minder milieu belastend wordt.

Motivatie

Ik heb het geluk dat ik een racefiets en een Stand-up paddleboard heb. Ik hou namelijk van buitensporten en heb een hekel aan de sportschool. Omdat ik ga verhuizen heb ik daar straks geen ruimte wat zou betekenen dat ik iets op moet geven waar ik gelukkig van wordt…Mijn droom valt in duigen..

Waarom is ruimte een probleem? -> Ruimte in een stad is kostbaar!

Mag dit mijn geluk in de weg zitten? -> NEE!

Mijn visie op de toekomst is dat vrijetijdsbesteding weer echt geluk brengt, want op dit moment halen we niet optimaal geluk uit onze vrije tijd omdat we continu bezig zijn met de volgende vragen;

  • Heb ik er wel ruimte voor?
  • Maak ik er wel genoeg gebruik van gezien de kosten?
  • Vind mijn partner het ook wel leuk?
  • Kan ik die investering wel dragen?

Deze vragen laat CoL als mist voor de zon verdwijnen!

Doel van The Circles of Leisure

Vrijetijdsbesteding;

1. Bereikbaar maken voor een grotere groep mensen,

2. Het bezit ervan meer plezier op laten leveren,

3. En gelijktijdig het bezit ervan drastisch verduurzamen.

Het geluk/plezier brengen we terug door bezit van vrijetijdsmiddelen te delen via CoL. CoL laat namelijk de vragen die jou droom nu nog in de weg staan verdwijnen als mist voor de zon! CoL doet dit door alle zorgen omtrent het bezit en het delen van vrijetijdsmiddelen weg te nemen. Jij hoeft aan het begin alleen een investering te doen en daarna betaal je abonnementsgeld waarvan CoL de stalling, onderhoud, verzekering etc verzorgt. Op deze manier zorgen wij ervoor dat jij je vrijetijdsbesteding kan indelen op de manier waarvan jij gelukkig wordt en zorgen daarbij dat dit tegen een zo laag mogelijke druk op het milieu kan. Bezit via CoL is dus Sociaal, Duurzaam en goed voor de portemonnee.

Extra van The Circles of Leisure

Het project kent drie opstart fases waarin fase 3 het uiltieme doel beoogd.

Fase1: In deze fase wordt eigenaarschap gedeeld. Bijvoorbeeld 6 mensen die een Ford Mustang hebben. Alleen deze 6 maken gebruik van dit bezit, zij vormen de Circle ‘Ford mustang #..’

Fase2: In deze fase wordt het mogelijk dat er dagdelen die gekoppeld zijn aan het abbonnement tussen Circles van de dezelfde type uitgewisseld worden. Dus deelnemer uit Circle ‘Ford Mustang #..’ wisselt dagdelen met deelnemer uit Circle ‘Ferrari #..’

Fase3: Full Freedome! Binnen de community van The Circles of Leisure is er zoveel vertrouwen en goede controle mogelijkheden dat er dagdelen tussen verschillende Circles gewisseld kunnen worden. Dus deelnemer uit Circle ‘Ford Mustang #..’ wisselt dagdelen met deelnemer uit Circle ‘Zeilboot #..’. Dit betekent dus geen gezeur met niemand niet dat ze iets anders willen doen, want dat kan gewoon!

Wat heb je nodig

Om dit te kunnen bereiken heb ik een aantal dingen nodig:

  • Een online community (website) waar mensen die iets willen koopdelen elkaar kunnen vinden
  • Fysieke ruimtes waar mensen die spullen met elkaar delen kunnen stallen en beheren
  • Een jurist privaatrecht die mij helpt met de contracten die het koopdelen juridisch solide maakt
  • En een verzekeringsmaatschappij die alle spullen wilt verzekeren.

Zou je me willen helpen met één of meer van deze dingen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

Project initiator: Michiel vn Wickeren