Het programma van Your Bricks 2014 bestaat uit twee onderdelen: 7 masterclassdagen en een slot-event.

1. De Masterclass

  • Wie: deelnemers en vele inspirerende sprekers en teamleiders.
  • Wanneer: vr 14 maart, za 15 maart, za 29 maart, za 19 april, vr 9 mei, za 10 mei, za 24 mei 2014. Van 09.00 tot 17.00u.
  • Waar: in of dichtbij Utrecht of Amsterdam, goed bereikbaar met openbaar vervoer.
  • Hoe: gezamenlijk en in kleine teams.

 
Opzet: De 7 masterclassdagen hebben allemaal een eigen thema. Deze hebben te maken met de verschillende onderdelen die horen bij een plan van aanpak. Eerst delen ervaren sociaal ondernemers hun kennis en ervaring. Daarna ga je in kleinere teams aan de slag. Je brengt alle kennis die je hebt opgedaan meteen in de praktijk. En bouwt daarmee verder aan je plan voor jouw idee. Bijzonder is dat we alle deelnemers koppelen aan een mensen in ons netwerk. Iemand die de kennis, ervaring en contacten heeft waar jij wat aan hebt. En die jou verder helpen bij het uitvoeren van jouw plan.

Dag 1: Rol in de wereld
De eerste dag gaat over jouw plek in de buurt, stad of wereld. Welke rol kun jij spelen? Wat is de invloed van jouw idee? Hoe zorg je ervoor dat jouw idee niet een druppel op een gloeiende plaat is? Welk effect heeft het op jouw omgeving?

Dag 2: Plan op papier
Hoe zet je jouw idee om tot een concreet plan op papier? We laten zien aan welke punten je daarbij moet denken.

Dag 3: Doelgroep en onderzoek
Voor wie is jouw project bedoeld? Voordat je aan de slag gaat is het goed om dat in kaart te brengen. We leren hoe je jouw doelgroep in kaart kunt brengen. Daarnaast onderzoek je welke projecten er al zijn die op dat van jou lijken. Misschien kun je er mee samenwerken?

Dag 4: Organisatie van project 
Er komt een hele hoop kijken bij de organisatie van een project. We kijken naar de 5 w’s en 1 h: wie, wat, waar, wanneer, waarom en vooral hóe.

Dag 5: Benodigdheden voor uitvoering
Vandaag behandelen we de financiële kant van jouw plan. Wat heb je nodig om te slagen? Zijn dat spullen, mensen, kennis, talenten of geld? En hoe kom je daar aan? We besteden aandacht aan verschillende manieren waarop je duurzaam geld kunt verdienen. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je niet afhankelijk bent van één geldbron?

Dag 6: Aandacht van publiek
Je leert alle ins en outs over promotie, marketing en communicatie.

Dag 7: Vooruitblik op toekomst
Welke informatie heb jij nog nodig om met je plan aan de slag te gaan? Op basis van jouw wensen organiseren we op de laatste dag nog een aantal workshops. We sluiten de masterclass af en kijken vooruit naar de toekomst.

Resultaat: Na afloop van de masterclassdagen heb je een kant-en-klaar plan van aanpak voor de uitvoering van jouw idee! Een externe commissie leest namens Your Bricks de plannen van alle deelnemers. Je krijgt daarna feedback, zodat je er echt mee aan de slag kunt. En dat is niet alles. Omdat je de masterclass succesvol hebt afgerond, krijg je een certificaat van Your Bricks. Goed voor op je CV!

2. Het slot-event

  • Wie: De 15 deelnemers met de beste plannen.
  • Wanneer: do 19 juni 2014. De matchrondes voor de maximaal 15 deelnemers met de beste plannen is overdag, de feestelijke afsluiting van Your Bricks 2014 begint om 15.15 uur.
  • Waar: Zaalverhuur7 in het centrum van Utrecht.

 
Opzet: Alle ingeleverde Plannen van aanpak worden beoordeeld door onze onafhankelijke vakjury. Zij kiezen de 15 beste plannenmakers uit. Die mogen ’s middags tijdens het slot-event hun plan kort presenteren aan 40 professionals uit het netwerk van Your Bricks. Dat doen ze in verschillende matchrondes. Ze krijgen daarbij de kans om zichzelf te presenteren, met de professionals in gesprek te gaan én om waardevolle tips & tricks op te halen voor de verdere ontwikkeling en uitvoering van hun plan. We sluiten de dag af met een feestelijke borrel met álle Your Brick’ers, het team, partners en andere betrokkenen.